Ο ρόλος και η θέση του τζακιού στο σπίτι

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει: ΡΕΠΟΥΛΙΑ ΜΑΙΡΗ [Διακοσμήτρια – Ζωγράφος]

«Σε καρέκλα κουνιστή μπρος σε τζάκι φωτεινό, σαν γιαγιούλα ξεκινάω παραμύθι να σας πω»…

Με τέτοιο κρύο, καλεσμένος μας σήμερα… το τζάκι (ενεργειακό ή παραδοσιακό). Το τζάκι ήταν απόλυτα απαραίτητο παλαιότερα, καθώς ήταν η κεντρική θέρμανση των σπιτιών. Πλέον, συνδιάζεται είτε με ρομαντικές νύχτες, σαμπάνια και καλή παρέα, είτε με μπριζολάκια στη σχάρα (pas mal).

Η θέση του βρίσκεται κυρίως μέσα στο σαλόνι, συνήθως απέναντι από τον τριθέσιο καναπέ. Στην πραγματικότητα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αρκεί να το επιτρέπουν τα τετραγωνικά. Μία πολύ εντυπωσική εκδοχή του είναι στη μέση του χώρου, έτσι ώστε να διαχωρίζει την τραπεζαρία από το σαλόνι ή την κουζίνα.

Καλό είναι το ύφος του τζακιού να συνάδει με τα έπιπλα του σπιτιού, για να επικρατεί ένας αρμονικός συνδιασμός. Αν τα έπιπλα είναι κλασσικά, ένα νεοκλασσικό τζάκι θα ταιριάξει πολύ όμορφα. Με μοντέρνα έπιπλα προτιμείστε ένα τζάκι σε πολύ λιτή αρχιτεκτονική.

Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ως προς το αισθητικό κομμάτι, είναι ο όγκος του τζακιού να καταλαμβάνει τα σωστά τετραγωνικά μέσα στο δωμάτιο! Για την ακρίβεια πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε σαν έπιπλο του δωματίου. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό στον χώρο!

Οπότε…

✔ Προσάναμα – τσεκ.

✔ Ξύλα – τσεκ.

✔ Αναπτήρας – τσεκ. (με προσοχή πάντα)

…και οι πύρηνες γλώσσες είναι έτοιμες να χορέψουν τον χορό της φωτιάς.

Πηγή εικόνας: Pinterest.com


ΡΕΠΟΥΛΙΑ ΜΑΙΡΗ

ΡΕΠΟΥΛΙΑ ΜΑΙΡΗ [ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ – ΖΩΓΡΑΦΟΣ]

Η Ρεπούλια Μαίρη είναι απόφοιτος της σχολής Vakalo σε interior design και ζωγραφική, με εμπειρία στην οργάνωση εκδηλώσεων για εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες. Αρχιτεκτονική και διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τοιχογραφίες, σκηνογραφία.
Τηλ. (+30) 6985637591
E-mail: mary.repoulia@gmail.com


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΡΘΡΩΝ

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή. Ωστόσο, δεν εγγυώμεθα για την ακρίβεια, την πληρότητα και η επικαιρότητα του περιεχομένου. Η χρήση του περιεχομένου του κάθε άρθρου στην κατηγορία “BLOG” γίνεται με ευθύνη του κάθε αρθρογράφου/ συγγραφέα καθώς και για τα δικαιώματα του περιεχομένου, πηγές κλπ. Κάθε προτάσεις και απόψεις αντανακλούν τη γνώμη και σκέψεις αποκλειστικά και μόνο του κάθε αρθρογράφου/ συγγραφέα και όχι απαραίτητα τη γνώμη της εταιρείας μας.


Θέλετε να λαμβάνετε ιδέες και προτάσεις διακόσμησης; ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ!


Διαβάστε ακόμη: